verwijsindexlogo

De Verwijsindex

Met de meeste kinderen en jongeren gaat het gelukkig goed. Maar er zijn kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar die risico’s lopen of problemen hebben. Zij hebben soms even hulp nodig. Om hen goed te helpen, is een soepele samenwerking nodig tussen alle professionals, hulpverleners en instanties. De Verwijsindex zorgt daarvoor.

Wat is de Verwijsindex?

De Verwijsindex is een computersysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat instanties die betrokken zijn bij een kind of jongere eerder met elkaar gaan samenwerken. De instanties weten elkaar sneller te vinden. Zo kunnen zij makkelijker afstemmen wie welke begeleiding gaat bieden.

Wat staat er in de Verwijsindex?

In de Verwijsindex staat alleen de naam van uw kind. De reden waarom de professional zich zorgen maakt, staat niet in de Verwijsindex. De professional zal u op de hoogte brengen als zij de Verwijsindex voor uw kind gebruiken.

Meer weten? Meer leest u in de folder (opent in een nieuw scherm) welke u als ouder en/of jongere voorziet van verschillende informatie. Via onderstaande afbeelding kunt u een filmpje met uitleg over de Verwijsindex openen (in een nieuw venster).

Verwijsindex